Ciasto z marchwi
Ciasto:
3 szklanki mąki
2 szklanki utartej marchwi
1 szklanka oleju
4 całe jaja
1 ½ łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
2 szklanki cukru
Ubić całe jaja. Do ubitych jaj dodać cukier następnie ciągle ubijając wlewać małym strumyczkiem olej, następnie dodać marchew oraz mąkę wymieszaną z cynamonem ,sodą , proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na przygotowaną blachę piec około 55 min.
Masa:
1 ½ szklanki mleka
1 b udyń waniliowy lub śmietankowy.
Ugotować budyń i ostudzić.
1 kostkę margaryny utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru ciągle ubijając dodawać małymi porcjami zimny budyń.
Do masy można dodać dowolne składniki :zapach migdałowy ,kokos, migdały,orzechy.
Ciasto przekroić na dwie części następnie wyłożyć masę ,polać polewą.
Niecierpliwka