W zasadzie to jest taka krzyżówka kremu owocowego i koktajlu. Koniecznie trzeba go podać w ładnych kieliszkach. No i bardzo ważna sprawa: śmietanka kokosowa powinna być dość gęsta - a więc w czasie zakupów trzeba dokładnie czytać etykiety i wybrać taką śmietankę, która zawiera jak najmniej wody. Acha - zamiast passion fruit możesz użyć marakui, która w środku ma identyczną konsystencję.Dla 4 osóbCzas przygotowania: 15 minut
Jak to zrobić:1. Wydrąż miąższ z owoców, odłóż 4 łyżki, a resztę zmiksuj w blenderze.2. Dodaj śmietankę kokosową, mleko, wiórki i ekstrakt migdałowy.3. Dodaj lody i ponownie zmiksuj.4. Nałóż do kieliszków i udekoruj pozostałym miąższem owoców.Bon appétit!
· 8 owoców passion fruit
· 140 ml śmietanki kokosowej
· 250 ml mleka
· 25 g wiórków kokosowych
· 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego
· 3 kulki lodów waniliowych Algida
dr100