Kieszonki ziemniaczane z grzybami.doc

(114 KB) Pobierz
Racuszki jogurtowe z gruszkami
Kieszonki ziemniaczane z grzybami

Kieszonki ziemniaczane z grzybami

Składniki

dla 4-6 osób

500g grzybów (mogą być pieczarki),
2 cebule,
vegeta,
1 łyłka oliwy,
sol, pieprz,
CIASTO:,
500g ugotowanych i zmielonych ziemniaków,
200g maki,
1/2 lyzeczki soli,
1 jajko,
olej do smazenia,

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 45 min

FARSZ:

Grzyby i cebule oczyscic, pokroic .Na oliwie zeszklic cebule, dodac grzyby, dusic do odparowania. Doprawic sola, pieprzem i vegeta, ostudzic. CIASTO:

Ziemniaki polaczyc z maka, jajkiem i sola. Wyrobic na jednolita mase. Nastepnie formowac rulony, kroic na kawalki 3 cm. Zrobic placek , na kazdy polozyc farsz, zlepic, uformowac kotlety. Usmazyc na zloty kolor (smazyc na mocno rozgrzanym oleju).Podawac z sosem grzybowym i surowka. Smacznego:)

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin