Nadzienie z jarzyn.doc

(19 KB) Pobierz
Nadzienie z jarzyn (do nalesnikow)

Nadzienie z jarzyn (do nalesnikow)
Czas przygotow. 20 min.
2 ugotowane kartofle pokrojone w plasterki,
1 maly ugotowany kalafior (tylko rozyczki),
2 lyzki ugotowanego zielonego groszku,
1 lyzka swiezo startego imbiru,
1 cebula drobno posiekana,
1 zabek czosnku drobno posiekany,
2 lyzki kolendry drobno pokrojonej lub zielonej pietruszki,
1/2 lyzeczki chilli,
1 lyzka soku cytrynowego,
1 lyzeczka garam masala,
1 lyzeczka cukru,
2 lyzki oleju,
sol, pieprz.

1. Na patelni rozgrzac olej, wlozyc cebule z czosnkiem, smazyc 3 min. Dodac imbir, groszek, kartofle i kalafior. Smazyc nastepne 3 min. Dodac posiekane
ziola, przyprawy, sok cytrynowy, sol i pieprz. Wymieszac, zdjac z ognia.

Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 41 "Kuchnia wegetariańska", strona 60.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin