Nadzienie z jarzyn (do nalesnikow)Czas przygotow. 20 min.2 ugotowane kartofle pokrojone w plasterki,1 maly ugotowany kalafior (tylko rozyczki),2 lyzki ugotowanego zielonego groszku,1 lyzka swiezo startego imbiru,1 cebula drobno posiekana,1 zabek czosnku drobno posiekany,2 lyzki kolendry drobno pokrojonej lub zielonej pietruszki,1/2 lyzeczki chilli,1 lyzka soku cytrynowego,1 lyzeczka garam masala,1 lyzeczka cukru,2 lyzki oleju,sol, pieprz.1. Na patelni rozgrzac olej, wlozyc cebule z czosnkiem, smazyc 3 min. Dodac imbir, groszek, kartofle i kalafior. Smazyc nastepne 3 min. Dodac posiekaneziola, przyprawy, sok cytrynowy, sol i pieprz. Wymieszac, zdjac z ognia.Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 41 "Kuchnia wegetariańska", strona 60.
rycombel2