Ksiazka kucharska - Przepisy wigilijne.pdf

(463 KB) Pobierz
408356541 UNPDF
408356541.001.png
© Copyright by Wydawnictwo Nowy Świat, 2010
Publikacja bezpłatna dla użytkowników serwisu Cook-Book
http://www.cook-book.pl
Znajdziesz nas na Facebooku
http://www.facebook.com/www.cook.book
i na Naszej Klasie
http://nk.pl/proile/37160174
 
Spis treści
Obiady wigilijne
w przepisach Marii OchOrOwicz-MOnatOwej / 5
Zupa migdałowa / 8
Szczupak po polsku z sosem chrzanowym / 9
Szczupak nadziewany sardelami / 10
Karp na szaro / 11
Karaś w śmietanie „au gratin” / 12
Kulebiak z rybą czyli pieróg ruski w francuskiem cieście / 13
Lin duszony w kapuście czerwonej / 14
Jarmuż z kasztanami / 15
Kapusta z grzybami / 16
Łamańce z makiem / 17
Kutja wigilijna / 18
Budyń migdałowy / 19
Krem szodonowy / 20
Galareta cytrynowa lub pomarańczowa / 21
Galareta ananasowa / 22
WiGiLia BożeGo NarodZeNia
W prZepiSach LucyNy ĆWiercZaKieWicZoWeJ / 23
Barszcz czysty / 25
Zupa biała grzybowa / 26
Szczupak lub sandacz z sosem / 27
Szczupak duszony z jarzynami / 28
Szczupak duszony z chrzanem / 29
Tort hiszpański / 30
Marengi zwyczajne / 31
Nugat / 32
pierniki krakowskie / 33
Makagigi / 34
Obiady wigilijne w przepisach
Marii Ochorowicz-Monatowej
(„uniwersalna Książka Kucharska”)
Skromne obiady wigilijne
1.
Barszcz z uszkami / Zupa migdałowa
paszteciki z ikry i z mleczka na muszelkach
Szczupak z chrzanem
Lin smażony
Kapusta z grzybami
Łamańce z makiem
2.
Barszcz z uszkami – zupa rybna
Szczupak w galarecie
Karp na szaro
Lin smażony z chrzanem
Zgłoś jeśli naruszono regulamin