Tabela dozwolonych produktów fazy III
Pokarmy proteinowe fazy I (uderzeniowej)
Warzywa fazy II
Owoce (jedna porcja dziennie)
Dozwolone
Zakazane
arbuz
banany
brzoskwinie
czereśnie
grejpfruty
migdały
gruszki
orzechy laskowe
jabłka
orzechy nerkowca
jeżyny
orzechy włoskie
klementynki
orzechy ziemne
maliny
pistacje
mandarynki
rodzynki
melon
owoce suszone
morele
winogrona
nektarynki
pomarańcze
śliwki
truskawki
Pieczywo (2 kromki dziennie)
chleb pełnoziarnisty
bagietka
chleb razowy
biały chleb
bułki
Ser żółty (1 porcja dziennie / 40g)
Beaufort
Brie
Comte
Camembert
Edamski
Roquefort
Ementaler
sery kozie
Gouda
sery miękkie
Mimolette
serki topione
Tomme de Savoie
sery twarde i półtwarde
Produkty skrobiowe (2 razy / 2 porcje w tygodniu)
bulgur
biały ryż
czerwona i biała fasola
chipsy
fasolka szparagowa
frytki
gotowane ziarna pszenicy
gotowane ziemniaki
groch suszony
groch zwyczajny
kasza manna
makarony
polenta
soczewica
zielony groszek
Mięsa (2 razy w tygodniu) oprócz tych dozwolonych z poprzednich faz diety
biała szynka
karkówka wieprzowa
schab
szynka surowa
udziec jagnięcy
dyzmak