Wieprzowina z ziemniakami.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
32138026 UNPDF
Wieprzowina z ziemniakami
Składniki:
1 kg ziemniaków
40 dag gotowanej wieprzowiny
4 średniej wielkości cebule
6 ziarenek białego pieprzu
6 ziarenek gorczycy
2 liście laurowe
2 łyżki masła
1 łyżeczka bulionu mięsnego w proszku
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta czarnego mielonego pieprzu
sól
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na niewielkie kawałki i gotować 20 minut w małej ilości
posolonej wody. Bulion mięsny rozprowadzić w 1/2 szklanki wody, dodać gorczycę,
pieprz, liście laurowe oraz gałkę muszkatołową; wszystko gotować 10 minut, następnie
przecedzić. Obraną cebulę pokroić w kostkę i gotować w wywarze aż do miękkości (ok.
10 minut). Pokrojone mięso włożyć do wywaru, aby nim nasiąkło (nie gotować!).
Ziemniaki odcedzić i dodać do wywaru. Przed podaniem do potrawy dodać masło i
odpowiednio doprawić do smaku.
Danie na: 4 osoby
Plik z chomika:
Coollero
Inne pliki z tego folderu:
KURS Prostego Formatowania Tekstu w Opisie Chomika (kurs podstaw html)(1).rtf
(4 KB)
KIEDY SOLIĆ ZUPĘ, ZIEMNIAKI, GROCH, FOSOLĘ.odt
(12 KB)
Kuchnia Polska.doc
(90 KB)
Porady w kuchni - poradnik kulinarny.doc
(58 KB)
POTRAWY Z JAJEK.doc
(305 KB)
Inne foldery tego chomika:
▶Budowa i naprawa komputera
♠ 1 Moje
♠Audiobooki♠
♠ebooki♠
♠Encyklopedie♠
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin