Cordon blue z piersi kurczaka.doc

(23 KB) Pobierz

                 Cordon blue z piersi kurczaka  …………..

Składniki

 

2 piersi kurczaka

4 plasterki żółtego sera

4 plastry szynki

4 łyżki oliwy do smażenia

bułka tarta

mąka

jajko do panierowania

vegeta

suszony czosnek

papryka, cząber

Przygotowanie

 

1. Z piersi kurczaka usunąć kości, każdą podzielić na 2 części. Porcje mięsa lekko rozbić (najlepiej w woreczku foliowym)

2. Porcje mięsa oprószyć vegetą, czosnkiem i papryką. Położyć plaster szynki, plasterek żółtego sera i zwinąć w rulonik, sklejając brzegi odrobiną białka. Mąkę wymieszać ze szczyptą vegety, suszonego czosnku, papryki oraz cząbru. Ruloniki toczyć najpierw w mące z przyprawami, potem w roztrzepanym jajku. Na koniec obtoczyć ruloniki w bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć na złoty kolor przygotowane ruloniki. Cordon blue podawać z ziemniakami pieczonymi lub z wody oraz surówkami.

 

 

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin