Batonik Bounty.doc

(31 KB) Pobierz

Batonik Bounty
Składniki na około 25 kulek:

·         200 g wiórków kokosowych

·         100 ml kremówki

·         70 g cukru pudru

·         70 g masła

·         kilka kropli aromatu rumowego ( ja nie dawałam)

·         200 g mlecznej czekolady

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.
Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.
Rozpuścić mleczną czekoladę. Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie, ja moczyłam tylko do połowy, w całości za słodkie http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/wink.gifwyłożyć na papier, by czekolada stwardniała Przechowywać w lodówce.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin