Parówki delikatesowe cielęce.pdf
(
139 KB
)
Pobierz
349217828 UNPDF
1 Cielęcina – 3,0 kg,
2 Podroby cielęce – 1,0 kg,
3 Słonina – 1,0 kg,
4 Sól – 0,10 kg
5. Saletra – 0,007 kg
6. Pieprz – 0,01 kg
7. Papryka – 0,005 kg
8. Woda - 0,250 l
9 Jelito cienkie (kiełbanica)
Mięo pokrajad w kotkę, wymiead olą i aletrą, odtawid na 2 dni w chłodne miejce Zemled w
maynce drobnym itkiem, wyrobid wodą i pryprawami utłuconymi w modieru, aż maa
będie kleita Napełnid ołonki, prewiąując pagatem co 10 cm Powieid na kijach wędarnicych
i osadzad 30 minut w chłodnym miejcu
Wędid godinę gorącym dymem, do uykania janobrąowej barwy
Zahartowad w gorącej i imnej wodie (5-10 minut), otudid
Kiełbaa nietrwała
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
janek342
Inne pliki z tego folderu:
Superparówki Ligawy.pdf
(226 KB)
Serdelki parzone.pdf
(156 KB)
Parówki.pdf
(180 KB)
Parówki zakopiańskie.pdf
(142 KB)
Parówki z mięsa niepeklowanego.pdf
(112 KB)
Inne foldery tego chomika:
Inne kiełbasy
Kiełbasy - porady
Kiełbasy bezosłonkowe
Kiełbasy drobiowe
Kiełbasy nietrwałe średnio i grubo rozdrobnione
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin