Rafaello
Składniki:
· 1 ½ szklanki cukru
· 3 paczki krakersów małych lub 1,5 paczki dużych
· ¾ l mleka
· 3 łyzki mąki ziemniaczanej
· 1 ½ kostki margaryny
· 3 łyżki mąki pszennej
· 3 żółtka
· 2 paczki wiórków kokosowych
· Cukier waniliowy
Przyrządzanie:
Żółtka utrzeć dobrze z cukrem waniliowym. Z ¾ l mleka odlac 1 szklankę i dodać do niej mąkę, dobrze rozrobić i dodać utarte żółtka. Do gotującego się mleka dodać żółtka z mąką i ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem i stopniowi dodawać wystudzony budyń. Na końcu dodać 1 ½ paczk wiórków kokosowych i wymieszać łyżką.. Układać warstwami krakersy
Masa
Krakersy
Trochę masy (na wierzch)
Posypać wiórkami
Smacznego! : )
kornelinski