Rafaello.doc

(140 KB) Pobierz

Rafaello                 

Składniki:                                                                                    

·         1 ½ szklanki cukru

·         3 paczki krakersów małych lub 1,5 paczki dużych

·         ¾ l mleka

·         3 łyzki mąki ziemniaczanej

·         1 ½ kostki margaryny

·         3 łyżki mąki pszennej

·         3 żółtka

·         2 paczki wiórków kokosowych

·         Cukier waniliowy

 

 

Przyrządzanie:

Żółtka utrzeć dobrze z cukrem waniliowym. Z ¾ l mleka odlac 1 szklankę i dodać do niej mąkę, dobrze rozrobić i dodać utarte żółtka. Do gotującego się mleka dodać żółtka z mąką i ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem i stopniowi dodawać wystudzony budyń. Na końcu dodać 1 ½ paczk wiórków kokosowych i wymieszać łyżką.. Układać warstwami

krakersy

Masa

Krakersy

Masa

Krakersy

Trochę masy (na wierzch)

Posypać wiórkami

 

Smacznego! : )

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin