W�dlina. Schab,szynka lub piers z indyka (2kg) 2l wody 1/3 do 1/2 szkl. soli (wedle smaku oraz rodzaju kawa�ka mi�sa, je�li kawa�ek jest p�aski jak w przypadku schabu mo�na da� mniej je�li jest to bry�ka miesa np �opatka to mozna dac wi�cej) 1 �y�ka cukru 1/2 p�aska �y�eczka pieperzu naturalnego 1/2 p�aska �y�eczka pieprzu zio�owego 4 z�bki czosnku 2 �yzki majonezu inne przyprawy: li�c laurowy, ziele angielskie, kolendra oraz inne wedle w�asnego uznania Wykonanie: WIECZOREM wod� wymieszac ze wszystkimi przyprawami i majonezem (ja mieszam trzepaczka, wtedy majonez rozbija sie na takie ma�e kuleczki). Ca�o�� zagotowa� i wystudzi�. Do zimnej zalewy dodajemy kawa�ek mi�sa. Doprowadzi� do wrzenia i pogotowac 5 minut. I w takim stanie zostawiamy mi�so w garnku przykrytym pokrywk� na ca�a noc. RANO zn�w doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut. Przykrywamy pokrywk� garnek. Kiedy zalewa zupe�nie wystygnie wyjmujemy mieso i...gotowe. Oczywi�cie mo�emy mieso w czasie "lezakowania" w zalewie obraca�, ale to nie jest konieczne, bo i tak wychodzi super dobre.
gochaad