pieczeń karkowa.txt

(0 KB) Pobierz
1,20 kg.kark�wki
�y�ka miodu
2 �y�ki ostrego keczupu,1 �y�ka musztardy
2 z�bki czosnku,�y�ka oliwy,s�l

	Mi�d wymieszaj z musztard�,keczupem oraz czosnkiem(przeci�ni�tym przez praske)i sol�.Dalej mieszaj�c(najlepiej widelcem)do g�adkiej masy powoli dolewaj oliw�
(bejca powinna uzyska� konsystencj� majonezu)
Odstawi� aby smaki sie przegryz�y.
Mi�so posmarow� bejc� o odstawi� na noc.Nast�pnego dnia wstawi� do nagrzanego piekarnika.Piec 15 min w temperaturze 200,zredukowa� temperature do 180 i piec jeszcze 50 min.

Do garnuszka przecedzi� wywar z kark�wki,zagotowa� zag�ci� �y�k� m�ki ziemniaczanej rozprowadzonej w szkl.wody.Zagotowa� i doprawi�.Je�li dodamy p� szkl.�mietany krem�wki sos b�dzie �agodny,�mietany kwa�nej sos b�dzie ostry.
       SMACZNEGO!!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin