SEZAMOWY KURCZAK Piersi z kury MARYNATA: 2 lyzki-soy sauce inaczej mowiac chyba to przyprawa do zup?? 1 lyzka cooking wine or dry sherry-chyba w polskiej wersji mozna dodac czerwonego wina pare kropli oleju sezamowego 2 lyzki maki 2 lyski maki kukurydzianej 2 lyzki wody 1/4 lyczeczki sody 1/4 lyzeczki proszku do pieczenia 1 lyzeczka oliwy Piersi pokroic w kostke m,Marynate razem wymieszac i rekoma wymieszac z kurczakiem pozostawic w lodowce na 20 minut SOS Pol szklanki wody szklanka rosolu z kury moz e byc z kostki aby tylko nie byl slony 1 lyzka octu 2 lyzki maki kukurydzianej 1 szklanka cukru 2 lyzeczki soy sauce (moz e mozna to kupic w polskich supermarketach) 2 lyzeczki oleju sezamowego 1 zabek zmiazdzonego czosnku SEZAM DO POSYPANIA KURCZAKA Kurczaka usmazyc na patelni na zloty kolor ja robie to partiami wtedy jest lepszy i latwiej sie go smarzy.Po usmarzeniu wrzucic do garka zrobic SOS (wode,rosol, ocet,cukier olej sezamowy, czosnek zagotowac w garnuszku na koncu dodac make kukurydziana) sos dodac do kurczaka i podgotowac pare minut dodac sezam i gotowe
amperzasta