Gulasz_a_la_Strogonow.rtf

(1 KB) Pobierz

Gulasz a la Strogonow

 

Przygotowanie: 1godzina

 

Oczekiwanie: 2godz.

 

Smażenie: 10min

 

Duszenie: 2godz.

 

Trudność: b.łatwy

 

 

Składniki na 6 porcji

                            1 kg pieczarek

                           

                            po o.k 0,5 kg wołowiny i wieprzowiny na gulasz

                           

                            1 czerwona prpryka

                           

                            1 ogór kiszony

                           

                            1 cebula czosnek listek laurowy delikat do mięs ew. kucharek

                           

                            3 łyżki koncentr. pomidorowego

                           

 

 

Etapy przygotowania

1.                            pokrojone w paski mięso smażymy na złoty kolor dodajemy do zeszklonej cebulki przesmażonej z czosnkiem

                                                       

2.                            dusimy z listkiem laurowym i przyprawiamy podczas duszenia delikatem pieprzem kucharkiem

                                                       

3.                            kiedy mięso jest juz dość miękkie dodajemy oczyszczone pieczarki z warzywami i dusimy wszystko do miękkości mięsa.Dodajemy koncentrat pomidorowyi jeszcze chwile dusimy

                                                       

4.                            pod koniec duszenia zaprawiamy mąką z wodą dla zageszczenia sosu w razie potrzby doprawiamy magi ew. łyżka śmietamy

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin