Zupa węgierska z kurczaka.doc

(37 KB) Pobierz
Zupa węgierska z kurczaka

Zupa węgierska z kurczaka

Drukuj

E-mail

Początek formularza



Składniki:
• 30 dag kurczaka
• 2 łyżki oleju
• cebula
• ząbek czosnku
• pół łyżeczki papryki
• 2 łyżki ketchupu
• 75 dag ziemniaków
• zielenina

Sposób wykonania:
Mięso pokroić w kostkę. Pokroić cebulę i czosnek. Na rozgrzany tłuszcz włożyć mięso, cebulę, czosnek, oprószyć papryką, lekko wszystko zrumienić. Zalać ok 1 i 1/2 litra wody, osolić, ugotować. Gdy mięso będzie miękkie, dodać ketchup, przyprawić do smaku. Oddzielnie ugotowane ziemniaki pokroić w cząstki, odcedzić. Rozłożyć ziemniaki na talerze, rozlać zupę, posypać zieleniną.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin