Ryba z pieczarkami.doc

(56 KB) Pobierz
Ryba z pieczarkami

Ryba z pieczarkami 

Przygotowanie: 25 min

Smażenie: 10-15 min

Trudność: łatwy


Składniki na 4 porcje
 

0,5 kg filetów z ryb pokrajanych 3-centymetrowe kawałki

 

 

40 dag pieczarek pokrojonych w plasterki

 

 

1 średnia cebula, drobno posiekana

 

 

2-3 łyżki oleju jadalnego

 

 

1 łyżka sosu sojowego lub przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody

 

 

1 łyżka białego, wytrawnego białego wina

 

 

posiekana zielona pietruszka

 

 

sól i pieprz do smaku

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Na patelni z rozgrzanym olejem smażyć cebule przez 2 min.

 

 

 

 

2.

Włożyć pieczarki, wlać sos sojowy lub maggi z wodą, dodać sól, pieprz, wino i na końcu rybę.

 

 

 

 

3.

Ostrożnie wymieszać, smażyć na średnim ogniu przez 10-15 min, mieszając kilka razy.

 

 

 

 

4.

Rybę podawać przybraną zieloną pietruszką z ryżem, szklanką wody mineralnej i sałatką warzywną.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin