Ryba z pieczarkami
Przygotowanie: 25 minSmażenie: 10-15 minTrudność: łatwySkładniki na 4 porcje
•
0,5 kg filetów z ryb pokrajanych 3-centymetrowe kawałki
40 dag pieczarek pokrojonych w plasterki
1 średnia cebula, drobno posiekana
2-3 łyżki oleju jadalnego
1 łyżka sosu sojowego lub przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody
1 łyżka białego, wytrawnego białego wina
posiekana zielona pietruszka
sól i pieprz do smaku
Etapy przygotowania
1.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażyć cebule przez 2 min.
2.
Włożyć pieczarki, wlać sos sojowy lub maggi z wodą, dodać sól, pieprz, wino i na końcu rybę.
3.
Ostrożnie wymieszać, smażyć na średnim ogniu przez 10-15 min, mieszając kilka razy.
4.
Rybę podawać przybraną zieloną pietruszką z ryżem, szklanką wody mineralnej i sałatką warzywną.
chaarryy