Budyniowiec z owocami
Składniki
ciasto kruche-2szkl.mąki krupczatki-poł kostki margaryny-2jajka-szkl.cukru,1cukier waniliowy,2łyzeczki proszku do pieczenia2budynie waniliowe lub smietankowe(mleko)1litrpiana-2jajka,poł szkl cukru pudru,paczke wiorek kokosowychowoce-jabłka,rabarbar
make,margaryne(zimną),jajka,cukry
i proszek-siekamy i zagniatamy.Wykładamy na blaszke,wysmarowana margaryna i posypana bułka tartąPodpiekamy ok10-15minut w 180st.Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu
(czym wiecej budyniu tym ciasto jest wyzsze)Teraz robiłam z 2 a zazwyczaj z 3lub 4.Podpieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i kładziemy na nie owoce
zalewamy goracym budyniemwstawiamy ponownie ciasto do piekarnika i pieczemy 30minut.Wyjmujemy po 30minutach ponownieubijamy białka z cukrem puderem,na sztywno dodajemy zołtka i na końcu wiorki kokosowe.Dobrze mieszamy i kładziemy na mase budyniowa.Podpiekamy jeszcze 15minut do zarumienienia masy z piany. (tu z samymi jabłkami)Ciasto kroic,jak dobrze wystygnie.Najlepsze jest nastepnego dnia.
inka40