Restauracja
„U KRYSTYNY”
ul. Górska 23
34-120 Andrychów
OPIS PRZYGOTOWYWANEJ POTRAWY
Zupy, Wywary, Sosy
Z.4.4.2
Egzemplarz nr 1
Strona 1 z 1
.
NAZWA PRODUKTU
ZUPY
SOSY
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
· sposób przygotowania potrawy
· rodzaj produkcji
· czas przygotowania
· sposób wydawania
Zupy są przygotowywane na wywarach mięsno-jarzynowych (rodzaj obróbki - gotowanie), pozostałe dodatki w zależności od rodzaju zupy.
Zupy podawane są w wazach.
Temperatura wydawania
+ 75oC.
Czas przygotowania: 120 minut.
Sosy przygotowywane na wywarach mięsno-jarzynowych (rodzaj obróbki - gotowanie).
Dodatki: w zależności od rodzaju sosu.
Sosy podawane są w sosjerkach.
Czas przygotowania: 50 minut.
SKŁADNIKI
Warzywa różne, przyprawy, koncentraty spożywcze, śmietana lub jogurt (zabielanie) (szczegółowy skład i proporcje podano w recepturze)
PRZEZNACZENIE KONSUMENCKIE
Wyroby do ogólnego stosowania, przeznaczone do spożycia przez wszystkich konsumentów.
CECHY ORGANOLEPTYCZNE
Smak, zapach, barwa, konsystencja charakterystyczna dla zastosowanych surowców i dla danej potrawy. Niewyczuwalne obce zapachy.
CECHY MIKROBIOLOGICZNE
Niedopuszczalne zakażenie drobnoustrojami chorobotwórczymi.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Potrawa jest wydawana bezpośrednio po przygotowaniu, nie jest przechowywana. Temperatura podawania potrawy 75oC.
OKRES TRWAŁOŚCI
Do 12 godzin od chwili przygotowania.
WARUNKI TRANSPORTU I PRZECHOWYWANIA DO MOMENTU WYDANIA KONSUMENTOWI
Potrawa przygotowana bezpośrednio przed wydaniem, do czasu wydania przechowywana w podgrzewaczu (bemarze) – temp. 75oC. Wydawanie w wazach lub talerzach.
a-krzysztof