Szparagi w szynce.rtf

(5 KB) Pobierz
Szparagi w szynce

Szparagi w szynce

 

Składniki na 4 porcje:

16 szparagów ze słoika

2 pomidory

3 łki octu winnego

łka octu balsamicznego

2 łki oliwy z oliwek

półczka majeranku

łka masła

16 plasterków szynki

 

Pomidory obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w drobną kosteczkę. Teraz rozmieszaj z solą i pieprzem dwa rodzaje octu. Połącz z oliwą i dodaj pomidory.

 

Szparagi zawiń w plasterki szynki i smaż na maśle na złotobrązowy kolor. Upieczone układaj na talerzach po 4 sztuki. Polej przygotowanym sosem winegret. Listki majeranku oderwij od gałązek i udekoruj nimi potrawę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin