Diabelski kurczak.txt

(0 KB) Pobierz
diabelski kurczak
	
Sk�adniki	
-ok 1,5 kg kurczaka
-ok 1 kg  cebuli
-8-9 z�bk�w czosnku
-szczypta ostrej papryki
-szczypta pieprzu
-szczypta soli
- puszka jasnego piwa

	-kurczaka umy� , natrze� papryk� , pieprzem i sol�
-odstawi� na ok 2 godz
-potem kurczaka obsma�y� na rozgrzanym oleju z ka�dej strony ( najlepiej w du�ym garnku )
-cebul� obra� i pokroi� w talarki
-czosnek obra� i drobno pokroi�
-czosnek i cebul� doda� do kurczaka
-wla� piwo i ok 1/2 l wrz�cej wody
-dusi� pod przykryciem ok 1 godz , podczas duszenia co jaki� czas przekr�ca� kurczaka
-mo�na go poda� do frytek lub ry�u , z�ama� smak sur�wk� z bia�ej kapusty
Zgłoś jeśli naruszono regulamin