Sałatka z wędzonką i owocami.doc

(326 KB) Pobierz
Owoce



Sałatka z wędzonką i owocami

 

Przygotowanie 15 min

Gotowanie 15 min

 

Składniki:

8 plastrów wędzonki (np. be­konu)

8 jajek przepiórczych

8 połówek brzoskwiń z pusz­ki

20 dag fasolki szparago­wej

Pęczek rzodkiewek i dymki

Liście sałaty

Awokado

Winegret

Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Fasolkę ugotować. Awokado przekroić, wyjąć pestkę, obrać, pokroić w kostkę, skro­pić sokiem z cytryny. Dymki oczyścić, mniejsze przekroić wzdłuż, większe pokroić w krążki. Rzodkiewki oczyścić i pokroić. Brzoskwinie pokro­ić w cząstki. Salaterkę wyło­żyć sałatą, nałożyć owoce, warzywa, wędlinę, połówki jajek. Oprószyć solą i pie­przem, skropić winegretem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin