Pieczarki z serem.doc

(53 KB) Pobierz
Pieczarki z serem

Pieczarki z serem



Składniki:

50 dag średniej wielkości pieczarek, 15 dag żółtej mozzarelli, 10 dag wędzonego
boczku, 1 cebula, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku, sól, pieprz, oliwa z oliwek.

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, starannie opłukać, osuszyć, odciąć trzonki. Trzonki pieczarek drobno pokroić, boczek pokroić w kostkę, przesmażyć razem z cebulą, pod koniec dodać pokrojone trzonki pieczarek, wymieszać, smażyć 5 minut, ostudzić wymieszać z tartym serem, przyprawić. Napełnić masą kapelusze grzybów włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, piec w piekarniku około 10 minut w temperaturze 200°C przed podaniem posypać natką pietruszki, podawać na gorąco z białym pieczywem.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin