Sk�adniki: -500 g wieprzowiny -4 cebule -2 zabki czosnku -500 g pomidor�w -250 g papryki -500 g zielonej fasolki -500 ma�ych ziemniak�w -1/2 szklanki oleju -s�l, pieprz,papryka, natka GIVETSCH(Zapiekanka sofijska) Mi�so pokroi� w kostk�, papryk� w plasterki, fasolk� obra� z w��kien, pokroi� na p�. Mi�so podsma�y� na patelni bez t�uszczu(oko�o 3 minuty), odstawi�. Do duzego garnka z rozgrzanym olejemw�o�y� cebul� i czosnek, sma�y� na z�oty kolor, doda� podsma�one mieso, sma�y� do zrumienienia, w�o�y� resztk� jarzyn. Doprawi� tylko pieprzem lub papryka w proszku. Garnek przykry�, wstawi� do nagrzanego piekarnika(170 stopni) i piec przez 1 1/2 godziny(nie odkrywa� podczas pieczenia). Podawa� w naczyniu, w kt�rym by�a pieczona, ew.posoli� i posypa� natk�. Smacznego
bajtek46