bulgarska.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki:
-500 g wieprzowiny
-4 cebule
-2 zabki czosnku
-500 g pomidor�w
-250 g papryki
-500 g zielonej fasolki
-500 ma�ych ziemniak�w
-1/2 szklanki oleju
-s�l, pieprz,papryka, natka
 GIVETSCH(Zapiekanka sofijska) 

Mi�so pokroi� w kostk�, papryk� w plasterki, fasolk� obra� z w��kien, pokroi� na p�.
Mi�so podsma�y� na patelni bez t�uszczu(oko�o 3 minuty), odstawi�. 
Do duzego garnka z rozgrzanym olejemw�o�y� cebul� i czosnek, sma�y� na z�oty kolor, doda� podsma�one mieso, 
sma�y� do zrumienienia, w�o�y� resztk� jarzyn. Doprawi� tylko pieprzem lub papryka w proszku.
Garnek przykry�, wstawi� do nagrzanego piekarnika(170 stopni) i piec przez 1 1/2 godziny(nie odkrywa� podczas pieczenia). 
Podawa� w naczyniu, w kt�rym by�a pieczona, ew.posoli� i posypa� natk�.
Smacznego  
Zgłoś jeśli naruszono regulamin