Zupa rybna.pdf
(
45 KB
)
Pobierz
26067358 UNPDF
Zupa rybna
Składniki
3 łyżki oleju, 1-2 ząbki czosnku, pół łyżeczki tymianku, cebula, 75 dag filetów rybnych,
szklanka wytrawnego białego wina, 3 szklanki wody, 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
2 szklanki śmietany, posiekana natka pietruszki lub koperek, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Olej wlać do głębokiego żaroodpornego naczynia (4 l), mikrofalować 2 minuty przy
NAJWYŻSZEJ MOCY. Dodać obrany i posiekany czosnek oraz cebulę, starannie
połączyć, włożyć pokrojoną w kostkę rybę, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, wlać
wino i koncentrat pomidorowy połączony z wrzącą wodą (3 szklanki). Naczynie przykryć
i mikrofalować 15 minut przy NAJWYŻSZEJ MOCY. Następnie wymieszać ze śmietaną
i mikrofalować 5 minut przy tej samej mocy. Zupę podawać na gorąco, posypaną
zieleniną, z dodatkiem pieczywa.
Proporcje dla 4-6 osób.
Plik z chomika:
bajtek46
Inne pliki z tego folderu:
Beszanel ( Biały sos).pdf
(51 KB)
Budyń mocca.pdf
(43 KB)
Buraczki ze śmietaną.pdf
(44 KB)
Bułeczki z bananami.pdf
(19 KB)
Ciasteczka pomarańczowe.pdf
(70 KB)
Inne foldery tego chomika:
_KSIAZKI KUCHARSKIE
_KSIAZKI KUCHARSKIE (do 1939)
_KSIAZKI KUCHARSKIE (ISO-BIN-EXE)
_KUCHNIE NARODOWE
_KUCHNIE POLSKIE REGIONALNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin