Kotlety z miesa i kapusty.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
70612818 UNPDF
Kotlety z mięsa i kapusty
Składniki
1 kg kapusty, 25 dag mielonego mięsa, 2 cebule, 2 jaja, 3-4 łyżki
tartej bułki, zielenina, starta gałka muszkatołowa, pieprz, sól;
tłuszcz do smażenia
Sposób przyrządzania
Kapustę umyć, pokroić na kawałki, włożyć do wrzącej wody, ugotować. Cebulę obrać,
pokroić i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Odcedzoną kapustę dobrze odcisnąć,
zemleć w maszynce razem z cebulą. Do kapusty dodać mięso, 2 łyżki tartej bułki, żółtka i
lekko ubite białka, przyprawić do smaku pieprzem, solą, gałką muszkatołową,
wymieszać. Jeżeli masa będzie za rzadka, można dodać trochę tartej bułki. Uformować
nieduże kotlety, obtoczyć je w tartej bułce, usmażyć z obu stron na smalcu lub oleju.
Podawać z ziemniakami z wody i sałatką z pomidorów. 100 g > 90 kcal.
Plik z chomika:
zznn
Inne pliki z tego folderu:
DANIA Z MIĘS KOTLETY Z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM SKŁADNIKI.pdf
(80 KB)
Pierś z indyka nadziewana szpinakiem.pdf
(380 KB)
Pierśz indyka z ananasem.pdf
(379 KB)
Schab w sosie grzybowym.pdf
(561 KB)
Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia chińska.pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 21.01.2024
! # Wrzucone - sprawdzone i pełne Ebooki #
!ebooki teologiczne zbiorczo!
!Teologia katolicka - teksty
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin