Sznycle cielece.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
70612867 UNPDF
Sznycle cielęce
Składniki
1 kg cielęciny (schabik lub sznyclówka), po kilka plastrów szynki
i żółtego sera, 4 pomidory, 2 cebule, nieduży seler naciowy, 2
łyżeczki świeżej posiekanej bazylii lub łyżeczka suszonej,
łyżeczka tymianku, 2-3 ząbki czosnku, kostka rosołowa, ostra
papryka, olej do smażenia, sól
Sposób przyrządzania
Cebule grubo pokroić, włożyć do rondla, dodać umyty i drobno pokrojony seler, podlać
niepełną szklanką wody, włożyć kostkę rosołową i dusić kilka minut. Następnie dołożyć
pomidory pokrojone w ćwiartki, posypać tymiankiem, dusić na wolnym ogniu 20 min.
Miękkie warzywa przetrzeć przez sito lub zmiksować, wymieszać z drobno posiekaną
bazylią i czosnkiem, doprawić do smaku. Przełożyć sos do żaroodpornego naczynia
wysmarowanego oliwą. Cielęcinę umyć, pokroić na plastry grubości 1,5 cm, rozklepać
tłuczkiem, lekko zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu i ułożyć na warstwie
sosu, oprószyć solą. Na każdym płacie cielęciny położyć plaster szynki i sera.
Zapiekać około 15 min w temperaturze 225°C. Podawać z ziemniakami i kolorowymi
surówkami.
Plik z chomika:
zznn
Inne pliki z tego folderu:
DANIA Z MIĘS KOTLETY Z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM SKŁADNIKI.pdf
(80 KB)
Pierś z indyka nadziewana szpinakiem.pdf
(380 KB)
Pierśz indyka z ananasem.pdf
(379 KB)
Schab w sosie grzybowym.pdf
(561 KB)
Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia chińska.pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 21.01.2024
! # Wrzucone - sprawdzone i pełne Ebooki #
!ebooki teologiczne zbiorczo!
!Teologia katolicka - teksty
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin