Surówka z włoskiej kapusty.doc

(25 KB) Pobierz
Surówka z włoskiej kapusty

 

                                             Surówka z włoskiej kapusty

 

Składniki:

pół główki małej kapusty

1 marchew

1 cebula

2 ogórki kiszone

1 jabłko

majonez

olej

sól, pieprz

 

Wykonanie:

Kapustę drobno posiekać dodać drobno pokrojoną cebulę. Marchew, ogórki i jabłko zetrzeć na grubej tarce i dodać do kapusty. Wszystko dobrze wymieszać. Dodać 2 łyżki oleju, pół słoiczka małego majonezu, posolić i popieprzyć do smaku.

 

 

 

                                     Grzyby w marchewce (pyszne)

 

 

Składniki:

1 kg grzybów ( mrożonych lub świeżych ),

0.5 kg marchwi ,

2 średnie cebule ,

koncentrat pomidorowy ,

2 łyżki margaryny lub oleju ,

sól , pieprz.

 

Wykonanie:

Cebulę pokroić w kostkę , zrumienić na patelni , dodać startą na tarce z dużymi otworami marchew ,podlać olejem i dusić pod przykryciem około 15 min. Obgotowane , pokrojone grzyby wsypać do patelni z uduszoną marchewką i cebulą . Razem dusić jeszcze około 15 min. Następnie dodać koncentrat oraz przyprawić solą i pieprzem

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin