. Du�y kurczak 2. 1 kg boczku surowego 3. W�troba wieprzowa ok. 0,45 kg 4. Kawa�ek wo�owiny 5. Dwie du�e bu�ki 6. Jaja 6 szt 7. S�l, pieprz, imbir i ga�ka muszkato�owa do smaku. W du�ym garnku gotuj� kurczaka, boczek i wo�owin� z warzywami, a� mi�so zacznie odchodzi� od ko�ci. W drugim garnku sparzam w�trob�. Mi�so wyjmuj� z roso�u i oddzielam od ko�ci. Studz�. Nast�pnie mi�so, boczek wo�owin� i w�tr�bk� miel� dwa razy przez maszynk� o ma�ych oczkach. Bu�ki wk�adam do garnuszka i zalewam roso�em, by nasi�k�y. Po nasi�kni�ciu roso�em - miel�. Teraz wszystko wyk�adam do miski, dodaj� 6 jaj, s�l, pieprz, imbir i ga�k� muszkato�ow� do smaku i wyrabiam. Je�li jest za g�ste, podlewam roso�em. Po wyrobieniu mo�na ju� wyk�ada� na wysmarowan� t�uszczem i wysypan� tart� bu�k� blach�. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez 60-80 min. Ros�, po zebraniu t�uszczu, mo�na wykorzysta� na jak�� zupk�. Mo�na na wierzch pasztetu, przed w�o�eniem do piekarnika, po�o�y� plastry surowego boczku.
Tatar73