Deser z siekanej galaretki.doc

(596 KB) Pobierz

 

 

Składniki

·         4 kolorowe galaretki

·         250 gram śmietanki 30%

·         1 łyżeczka cukru waniliowego

·         1 łyżka cukru pudru

·         kilka kostek tartej czekolady

·         1 puszka koktajlu owocowego mix

 

Opis przygotowania

Galaretki rozpuścić w 400 ml wody(każdą osobno)odstawić w chłodne miejsce aż się zsiądzie. Posiekać nożem, układać warstwami w szklanych pucharkach. Zimną śmietanę ubić na sztywno z łyżeczką cukru waniliowego i łyżką cukru pudru. Udekorować wierzch galaretki ubitą śmietaną, odsączonymi owocami z puszki, posypać startą czekoladą. Smacznego.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin