ZUPA POMIDOROWA.doc

(20 KB) Pobierz
ZUPA POMIDOROWA

ZUPA POMIDOROWA

 

 

2 cebule

1 jabłko

4 pomidory bez skórki

1 litr wywaru

1 łyżeczka cukru

2 ząbki zmiażdżonego czosnku

0,5 łyżeczki bazylii

2 łyżki kwaśnej śmietany

 

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażmy na ole­ju do miękkości. Jabłko obieramy ze skórki ucie­ramy na tarce. Dodajemy do cebuli i dalej dusi­my. Dodajemy pokrojone -w kostkę pomidory i du­simy. Solimy i pieprzymy do smaku. Tak otrzy­many-przecier wlewamy do wrzącego wywaru. Do­dajemy cukier, śmietanę. Na koniec dodajemy bazylię i czosnek. Można podawać z makaronem, ryżem lub samą

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin