Krążki ryby z chrzanem.pdf
(
54 KB
)
Pobierz
34420103 UNPDF
Krążki z ryby z chrzanem
Składniki
Sposób przyrządzania
Na 1 kg ryby oczyszczonej ze skóry i grubszych ości, ubitej w
moździerzu, dodać 3 bułki rozmoczone w śmietance, usmażonej
jajecznicy z 2 jaj, na cebulce zarumienionej na maśle, i 20 dag
masła surowego; wszystko to razem z rybą ubić, posolić i
przetrzeć przez sito. Z knelu tego wałkować na stolnicy,
podsypując mąką, wałeczki grubości palca. Zwijać krążki, sklejać i smażyć na maśle.
Podawać na półmisku. Osobno podać utarty chrzan.
Plik z chomika:
hubira
Inne pliki z tego folderu:
Tarty chrzan własnej roboty.jpg
(402 KB)
Jaja faszerowane z chrzanem.rtf
(0 KB)
Szynka w galarecie z chrzanem.doc
(32 KB)
Surówka z marchwi z chrzanem - DG.doc
(60 KB)
Rolada wołowa z chrzanem i warzywami.rtf
(6 KB)
Inne foldery tego chomika:
DANIA z białą rzodkwią
DANIA z boćwiny, sałaty rzymskiej,
DANIA z brukselki
DANIA z buraczków
DANIA z cebuli
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin