Pulpety w sosie pomidorowym.docx

(71 KB) Pobierz

Pulpety w sosie pomidorowym
Tekst i foto: Uncle Ben's  Data publikacji: 10-06-2006

 

 

 

Porcje: 2-3  Koszt: ? zł  Trudność: prosty  Czas: 30 min. Kaloryczność: ?

 

http://kuchnia.o2.pl/_img/wyslij.gif  http://kuchnia.o2.pl/_img/do_druku.gif

 

http://j.o2.pl/reklama/ub/start2/300/n_300x200_14.jpg

Składniki:
- 400g mielonego mięsa,
- 100g wędzonego boczku,
- 1 posiekana cebula,
- 400g sosu Uncle Ben’s® Molto bene Bolognese,
- 100g oliwek pokrojonych w plasterki,
- 1 jajko,
- bułka namoczona w wodzie, odciśnięta,
- musztarda,
- posiekana natka pietruszki (opcjonalnie).

Jak przyrządzić?
1) Wyrobić mięso, bułkę, jajko, 1-2 łyżki musztardy na jednolitą masę.

2) Uformować pulpety, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

3) Cebulę zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, dodać boczek, smażyć przez 2-3 minuty.

4) Dodać sos Uncle Ben’s® Molto bene Bolognese i doprowadzić do gotowania.

5) Dodać oliwki i pulpety, gotować na małym ogniu przez 10-15 min.

Jak podawać?
Podawać na ciepło z pieczywem lub makaronem posypane natką pietruszki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin