Pasztet wyborny.pdf
(
61 KB
)
Pobierz
70612855 UNPDF
Pasztet wyborny
Składniki
Po 30 dag różnych mięs bez kości: schabu karkowego, cielęciny,
wołowiny, piersi indyka lub królika, 30 dag wątróbek drobiowych,
50 dag surowego boczku, 4-5 suszonych grzybów, 3 cebule
średniej wielkości, 6 jaj, 2 listki laurowe, 8-10 ziaren ziela
angielskiego, łyżeczka vegety, łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej, sól, pieprz, bułka
tarta i tłuszcz do nasmarowania formy
Sposób przyrządzania
Mięso opłukać, pokroić na niezbyt duże kawałki. Do garnka włożyć boczek, zalać wodą i
chwilę gotować na małym ogniu. Dodać pozostałe mięso (z wyjątkiem wątróbek), obraną
cebulę, opłukane grzyby, vegetę, sól, pieprz, ziele angielskie i list-ki laurowe. Gotować
pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Wątróbkę obgotować przez 2-3 minuty w
osobnym naczyniu. Ugotowane składniki osączyć, wystudzić i przekręcić 2-3 razy przez
maszynkę. Dodać jaja, doprawić do smaku gałką, solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Dwie keksówki wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i napełnić masą, dokładnie
ugniatając. Piec około godziny w temperaturze 200°C.
Plik z chomika:
leopardg
Inne pliki z tego folderu:
żEBERKA , SCHAN, PIESZEŃ KOTLETY SCHABOWE.docx
(29 KB)
wedliny wg alfabetu.doc
(1040 KB)
wedliny domowe przepisy super sprawa.rar
(206 KB)
Szaszłyki , kilka sposobów.doc
(27 KB)
roladki z mielonego.jpeg
(49 KB)
Inne foldery tego chomika:
- ███ FREEE FILMY ███
Kod Nieśmiertelności - Source Code 2011
-- (NOWOŚĆ) NDrive v10.1.15 + najnowsza mapa PL 3D v2010.12 NT
♣♣♣ ABC Chomika
♣♣♣ ABC Chomika(1)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin