Kremówka kokosowa.doc

(9 KB) Pobierz

Kremówka kokosowa - bardzo łatwe 

Jadwiga 

Ciasto: 

- 1/2 margaryny, 
- 1/2 szkl. cukru, 
- 2 szkl. mąki, 
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 
- 2 jaja 

Składniki zagnieść, ciasto rozwałkować i wyłożyc na wysmarowaną blachę. 

Krem: 

- 3 budynie śmietankowe, 
- 1 l. mleka 

Ugotowac budyń, gorący wyłożyć na surowe ciasto. 

Wierzch: 

- 2 jaja, 
- 20 dkg wiórków kokosowych, 
- 20 dkg cukru, 
- 1 rozpuszczona margaryna, 

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, wiórki i margarynę. Wyłożyć na budyń. 
Piec ok. 1 godz. w temp. 150 st. 
 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin