Składniki
• 3 szklanki musli z owocami
• 1/2 szklanki cukru
• 1 szklanka mąki
• 1 szklanka wiórków kokosowych
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
• 125 g masła
• 2 łyżeczki miodu
• 3 łyżki mleka
• 1 jajko
Etapy przygotowania
1. W misce wymieszać musli, kokos, mąkę i sodę.
2. Masło roztopić w rondelku razem z mlekiem i miodem. Wlać do suchych składników, dobrze wymieszać, na końcu dodać jajko, chwilkę zagniatać palcami.
3. Toczyć z ciasta kulki wielkości orzechów włoskich, układać na blaszce posmarowanej tłuszczem w niedużych odstępach (urosną minimalnie).
4. Ciastka piec na złoty kolor w temperaturze 160 stopni C 15-20 minut. Upieczone zdejmowac delikatnie z blaszki lekko podważając od spodu widelcem.
b.t.kaszuba1