Ciastka z musli.rtf

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 3 szklanki musli z owocami

 

• 1/2 szklanki cukru

 

• 1 szklanka mąki

 

• 1 szklanka wiórków kokosowych

 

• 1 łyżeczka sody oczyszczonej

 

• 125 g masła

 

• 2 łyżeczki miodu

 

• 3 łyżki mleka

 

• 1 jajko

 

Etapy przygotowania

 

1. W misce wymieszać musli, kokos, mąkę i sodę.

 

2. Masło roztopić w rondelku razem z mlekiem i miodem. Wlać do suchych składników, dobrze wymieszać, na końcu dodać jajko, chwilkę zagniatać palcami.

 

3. Toczyć z ciasta kulki wielkości orzechów włoskich, układać na blaszce posmarowanej tłuszczem w niedużych odstępach (urosną minimalnie).

 

4. Ciastka piec na złoty kolor w temperaturze 160 stopni C 15-20 minut. Upieczone zdejmowac delikatnie z blaszki lekko podważając od spodu widelcem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin