Wielkanocna galaretka .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki • 5 jaj • 0,5 puszki groszku konserwowego • 1 płat piersi z kurczaka • włoszczyzna • 2 kostki rosołowe • 6 łyżeczek żelatyny • sól • pieprz Etapy przygotowania 1. Jaja ugotować na twardo. Obrać i podzielić na ćwiartki. Pierś kurczaka ugotować w 1 litrze wody z włoszczyzną i kostkami rosołowymi. Mięso wyjąć i rozdrobnić. Wywar przecedzić, dodać żelatynę, doprawić solą i pieprzem. 2. Na dno foremki wyłożyć groszek. Zalać odrobiną tężejącej galaretki. Cwiartki jajek ułożyć dekoracyjnie we wglębieniach foremki. Na środku ułożyć pokrojone mięsko i zalać galaretką. Pozostawić do zastygniecia. 3. Wyłożyć na półmisek wyścielony liśćmi sałaty.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin