Sk�adniki na porcj� dla 2 os�b(ja robi�am z podw�jnej ilo�ci): *2 dag �wie�ych dro�d�y *2 dag cukru *1 szklanka mleka *szczypta soli *2 jajka *5 dag m�ki Do sma�enia: 5 dag mas�a, ja sma�y�am na oleju Do posypania: cukier wymieszany z cynamonem oraz cukier puder Wykonanie: Dro�d�e rozetrze� z cukrem, rozprowadzi� w ma�ej ilo�ci ciep�ego mleka. Doda� pozosta�e sk�adniki, utrze� mikserem na jednolite, do�� g�ste ciasto. Przykry� �ciereczk� i odstawi� do wyro�ni�cia a� podwoi swoj� obj�to��. Chochelk� nabiera� ma�e porcje ciasta i ostro�nie wylewa� na rozgrzane mas�o lub olej. Sma�y� ma�e racuszki z obu stron na z�oty kolor. Posypa� najpierw cukrem wymieszanym z cynamonem,a nast�pnie cukrem pudrem.
b.t.kaszuba1