CHRUPIĄCE KROKIETY ZIEMNIACZANE.docx

(287 KB) Pobierz

CHRUPIĄCE KROKIETY  ZIEMNIACZANE

1.       Podpisz produkty potrzebne do wykonania krokietów:

 

…………………………….  …………………………………  …………………..  …………………………..  ………………………………

……………………………… ……………………….. ………………………………… …………………………. ………………………………

……………………………… …………………………… ……………………… ………………………. ………………………………………….

2.       Etapy pracy:

a)      Ziemniaki ugotować w………………………………………….. obrać ze skórki i zmielić przez maszynkę.

b)      Wyrobić ciasto dodając mąkę, jajko surowe, masło i sól.

c)      Ciasto rozwałkować………………………………….. na oprószonej mąką…………………………………….. i pokroić na prostokąty.

d)      Przygotować farsz z jajek ugotowanych na …………………………………………. i posiekanych, wymieszanych ze szczypiorkiem i majonezem lub śmietaną.

e)      Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcje……………………………………………………………………………, zrolować i zakleić brzegi.

f)       Krokieciki obtoczyć w ……………………………………………………………………………………………………..

g)      Smażyć na rozgrzanym …………………………………….. z obu stron na złoty kolor.

h)      Podawać z sosem ………………………………………………………………..     i świeżymi surówkami.

pomidorowym

oleju

bułce tartej

farszu jajecznego

twardo

stolnicy

wałkiem

mundurkach

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin