Baranina z fasolą.pdf
(
37 KB
)
Pobierz
70612924 UNPDF
Baranina z fasolą
0,75 kg baraniny bez kości (z łopatki)
0,5 kg fasoli
2 cebule
2 marchewki
2 ząbki czosnku
liść laurowy
sól i pieprz
Sposób wykonania :
Opłukaną fasolę wsypać do dużego garnka, zalać zimną wodą, zagotować i odcedzić po
10 minutach.
Ponownie zalać wrzącą osoloną wodą i ugotować tak, by ziarna były w całości.
Baraninę pokrajać w kawałki, podsmażyć, dodać pokrajane na kawałki: marchew, cebulę
i drobno posiekany czosnek, liść laurowy, pieprz, dusić pod przykryciem na małym ogniu
45 minut.
Baraninę przełożyć do garnka z fasolą i gotować na płytce około 1 godziny.
Podawać w tym samym naczyniu, w którym potrawa się gotowała.
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 21.01.2024
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin