Letnie kolorowe szaszłyki z kremowym twarożkiem.pdf

(77 KB) Pobierz
Letnie kolorowe szaszłyki z kremowym twarożkiem
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl//kulinarne-inspiracje/letnie-kolorowe-szaszlyki-z-...
Letnie kolorowe szaszłyki z kremowym twarożkiem
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:25
marynowanie: 20
ilość porcji: 4
autor: Tesco
Składniki:
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 papryka zielona
1 cukinia
2 cebule czerwone
1 bakłażan
250 g twarogu śmietankowego
125 ml kwaśnej śmietany
100 ml kwaśnej tłustej śmietany
1 pęczek szczypiorku
Sposób przyrządzania:
marynata:
Przygotuj marynatę: czosnek obierz, rozgnieć i wymieszaj w misce z oliwą, oregano, solą i
pieprzem. Marynuj warzywa przez ok. 20 min.
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka oregano
3 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz
Papryki oczyść i pokrój na duże kwadraty. Cukinię i bakłażana umyj i pokrój w plastry. Cebule
obierz, pokrój w łódeczki (ósemki). Warzywa włóż na 20 min do marynaty, a następnie
nadziewaj na patyczki szaszłykowe.
Smaż na średnio rozgrzanym grillu przez ok. 10 min lub piecz w piekarniku z funkcją grilla
rozgrzanym do temp. 220° przez ok. 15 min.
Przygotuj gęsty sos twarożkowy: twarożek wymieszaj ze śmietaną na gładką masę. Dodaj
posiekany koperek. Przypraw solą i pieprzem.
Szaszłyki maczaj w twarożku jak w sosie. Smacznego!
1 z 1
2011-05-02 20:06
600813957.003.png 600813957.004.png 600813957.005.png 600813957.006.png 600813957.001.png 600813957.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin