Papryka faszerowana ryżem i białą kiełbasą.pdf
(
50 KB
)
Pobierz
70612853 UNPDF
Papryka faszerowana ryżem i białą kiełbasą
Składniki
4 duże strąki papryki czerwonej i zielonej, 20 dag białej kiełbasy,
szklanka ryżu, łyżka oliwy lub oleju, łyżeczka mielonej papryki,
koperek, łyżka masła, cebula, sól
Sposób przyrządzania
Papryki umyć, przekroić wzdłuż na połowy, usunąć nasiona. Na
dużej patelni rozgrzać olej, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę,
wsypać suchy ryż, smażyć, aż lekko się zrumieni, dodać kiełbasę
pokrojoną w kostkę, paprykę w proszku i jeszcze chwilę razem smażyć. Następnie wlać
kilka łyżek wody, wsypać posiekany koperek, wymieszać; nałożyć farsz w strąki papryki,
ułożyć je w rondlu, podlać wodą do 3/4 wysokości papryki, posolić i dusić około pół
godziny. Przed podaniemna wierzchu potrawy rozłożyć wiórki masła.
1 porcja zawiera: 13,5 g białka, 15,4 g tłuszczu, 5,3 g błonnika, 35 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin