Steki schabowe w trzech smakach.pdf

(87 KB) Pobierz
Steki schabowe w trzech sma...
Steki schabowe w trzech smakach | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl/kulinarne-inspiracje/grill/steki-schabowe-w-trzec...
Steki schabowe w trzech smakach
stopień trudności:
czas przygotowania: 35 min
marynowanie: 3 godz.
ilość porcji: 6
Składniki:
1 kg schabu z kością
sok z ½ cytryny
3 łyżki ketchupu
2 ząbki czosnku
6 łyżek oleju
przyprawy: tymianek, estragon, bazylia,
pieprz ziołowy, curry, papryka słodka,
sól
Sposób przyrządzania:
Schab z kością umyj i podziel na 6 równych plastrów.
Przygotuj trzy rodzaje marynat:
a) 2 łyżki oleju wymieszaj z papryką słodką, ketchupem i sokiem z cytryny, dodaj sól,
b) 2 łyżki oleju wymieszaj z tymiankiem, estragonem i bazylią, dodaj sól,
c) 2 łyżki oleju wymieszaj z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, curry, pieprzem
ziołowym.
Tak przygotowanymi marynatami posmaruj kotlety, po dwa każdą marynatą. Włóż do
lodówki na 3 godz. Smaż na grillu po 7 min z każdej strony.
1 z 1
2010-05-31 00:58
304465503.002.png 304465503.003.png 304465503.004.png 304465503.005.png 304465503.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin