Szynka z dzika peklowana, wędzona na zimno.pdf
(
640 KB
)
Pobierz
348517034 UNPDF
SKŁDNIKI:
Mięso:
5kgynkidikakocią
Zalewa do peklowania szynki:
3 litry wody
3łyżkiolipeklowej
5licilaurowych(pokruone)
15iarenjałowca(rotartewmodieru)
10 ziaren ziela angielskiego
3łyżeckigrubomielonegocarnegopiepru
1łyżkędrobnorotartegouonegomajeranku
1łyżeckakolendry
1łyżeckaromarynu
1łyżeckatymianku
2łyżeckiconkugranulowanego
(lub1/2główkiwieżego)
Zagotowad3litrywodyiwypadnatępującekładnikipokruonelicielaurowe,rognieciony
jałowiec,ieleangielkie,carnypiepr,kolendręiconek(jeżeliwieży,kilkaąbkówprekrawamy
napołowę)Gotowadnamałymogniupodprykryciemokoło15minut,podkoniecgotowania
wrucidmajeranek,romarynitymianekWytudidwywar,dodadólpeklującąidokładnie
wymiead
SPOSÓBPRZYGOTOWNI:
SPOSÓBPRZYGOTOWNI
Synkędokładnieumydioącydwodyinaciądodgóryidołuprykoci(uwagaynkę
natrykiwaddodgętoalewąwokolicachkoci)
Synkęwłożyddoemaliowanegolubklanegonacynia(możebydrównieżetalikwaoodpornej,
lubbrakutakiegonacyniamożnaynkęwłożyddoplatikowegoworka,wladmarynatęicelnie
awiąad),aladmarynatąiodtawiddolodówki(lubwchłodnemiejceotemperaturenie
prekracającej+6topniC)nacternaciedniMięoprewracadwmarynaciedwaraydiennie
(rano i wieczorem).
Mięowyjądalewy,oącyd,ocycidpryprawiouydcytącierecką
Powieidwchłodnym,prewiewnymmiejcunadwadotrechdnidoobuenia
Wędidiedemdniwimnymdymie w temperaturze 20 do 25 stopni C., po dwie godziny dziennie z
przerwami co 10 godzin.
Smacznego
Autor: ChefPaul
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin