Słonina wędzona 2.pdf
(
131 KB
)
Pobierz
349205971 UNPDF
1 Słonina – 5,0 kg
2 Sól – 0,30 kg
3. Pieprz – 0,01 kg
Słoninę pokrajad na protokąty o wymiarach 20 x 10-15 cm Grubod kawałków nie powinna byd
mniejza niż 2,5 cm Na dno naczynia naypad gruboziarnitej oli, na to układad połcie łoniny
natarte olą z pieprzem, wierzch zaypad także olą Przekładad łoninę co 5 dni Po 2 tygodniach
łoninę wyjąd, opłukad w zimnej, bieżącej wodzie, założyd pętelki ze zpagatu lub haki „-ki” Suzyd 4-
5 godzin i wędzid 3-5 dni zimnym dymem, aż nabierze barwy złotawej.
Produkt trwały
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
zznn
Inne pliki z tego folderu:
Grill-Przysmaki_z_rozna_i_rusztu-PL.pdf
(5769 KB)
Kebab.pdf
(39 KB)
Pieczywo - kilka sposobów.pdf
(39 KB)
Szaszłyki , kilka sposobów.pdf
(48 KB)
Golonka_z_grilla.pdf
(50 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 21.01.2024
! # Wrzucone - sprawdzone i pełne Ebooki #
!ebooki teologiczne zbiorczo!
!Teologia katolicka - teksty
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin