kalafior panierowany.rtf

(404 KB) Pobierz

Kalafior panierowany

Sk艂adniki:

艣redni kalafior

bu艂ka tarta

2 jaja

s贸l

pieprz

Jak przyrz膮dzi膰:

Kalafior umy膰 i odkroi膰 na ma艂e kawa艂eczki. Kalafior ugotowa膰 i posoli膰 wod臋 ok. 1 艂y偶eczka soli (do zagotowania tak by kalafior by艂 mi臋kki). Wyla膰 wod臋 i odczeka膰 chwilk臋 aby przestyg艂. Jajka rozbi膰 i doprawi膰 sol膮 i pieprzem. Kawa艂ki kalafiora macza膰 w jajku a potem w bu艂ce tartej i podsma偶y膰 na patelni. I gotowe! Mo偶na je艣膰 go bez 偶adnych dodatk贸w albo z ziemniaczkami jak kto woli

...
Zg艂o艣 je艣li naruszono regulamin