Smardze w cieście francuskim.doc

(43 KB) Pobierz
Smardze w cieście francuskim

Smardze w cieście francuskim



Składniki:

1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,

1 jajko, 10 dag suszonych smardzów lub prawdziwków, ewentualnie 50 dag świeżych grzybów, 2 łyż­ki masła, 100 ml śmietany kre­mówki, 1 cebula, sok z cytryny, sól, pieprz, bazylia.

Przygotowanie:

Ciasto rozmrozić, wyciąć z niego 10 krążków - pozo-stałe ciasto smarując białkiem ułożyć w 3 warstwach każdą • szklanką wyciąć 10 walców i w każdym kieliszkiem - środek, by powstały pierścienie • przy­lepić je do cienkich krążków • posmarować żółtkiem, piec 25 min w 220°C  - smardze opłukać, namoczyć, poddusić • na maśle przesmażyć cebulę, dodać grzy­by i śmietankę • dusić 20 min, przyprawić • grzybami napełnić miseczki, ozdobić bazylią.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin