Filety drobiowe w chrupiącej skórce.rtf

(6 KB) Pobierz
Filety drobiowe w chrupi¹cej skórce

Filety drobiowe w chrupiącej skórce

 

Składniki na 4 porcje:

4 filety drobiowe

po pół łeczki curry, cynamonu i kminku

łeczka słodkiej papryki

6,5 łki białego lub brązowego cukru (10 dag)

biały pieprz

l

 

Dokładnie wymieszaj pieprz, sól, curry, cynamon, kminek i paprykę. Połowę porcji przypraw wymieszaj z cukrem i stop na patelni na wolnym ogniu, stale mieszając.

 

Mięso opłucz pod bieżą zimną wodą. Osusz ręcznikiem kuchennym, następnie natrzyj suchymi przyprawami.

 

Filety drobiowe ułóż na ruszcie przykrytym folią aluminiową lub na jednorazowym grillu i smaż około 5 minut z każdej strony. Obsmażone filety posmaruj karmelem z przyprawami.

Mięso zostaw na grillu przez kolejne 8 minut, kilka razy odwróć.

 

Filety podawaj z masłem ziołowym oraz opieczonymi na grillu warzywami, np. kolbami kukurydzy i pomidorami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin