Warzywno-serowy przekładaniec.rtf

(6 KB) Pobierz
Warzywno-serowy przek³adaniec

Warzywno-serowy przekładaniec

 

Składniki na 6 porcji:

opakowanie mrożonego francuskiego ciasta

jajo

350 g cukinii

350 g pomidorów

200 g sera brie

3 łki oleju

Ziarenka Smaku WINIARY

pieprz

łka tymianku (świeżego lub suszonego)

 

Na początku wyłóż ciastem wysmarowaną ł oleju blachę, na brzegach formując wyższą krawę. Spód nakłuj i posmaruj białkiem, piecz 10 minut w 220°C.

 

Cukinię i pomidory umyj, pokrój w plastry. Cukinię podsmaż na reszcie oleju, po czym dokładnie osącz. Ser pokrój w plastry. Na cieście układaj obok siebie rządki pomidorów, sera i cukinii (tak, by zachodziły na siebie). Całość oprósz Ziarenkami Smaku i pieprzem. Krawę placka posmaruj żółtkiem, piecz następne 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C. Na koniec posyp tymiankiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin