Zupa krem z brokułów.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
4244012 UNPDF
Zupa krem z brokułów
Składniki
50 dag świeżych brokułów lub paczka mrożonych, 3/4 l rosołu,
kubek śmietany, łyżka masła, ząbek czosnku, sól, pieprz, łyżka
uprażonych płatków migdałów, groszek ptysiowy
Sposób przyrządzania
Brokuły porozdzielać, pokroić w cienkie plasterki (kilka różyczek pozostawić do
dekoracji). Czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na maśle, dołożyć pokrojone brokuły.
Wlać rosół, gotować 5 min, dodać różyczki brokułów i gotować na małym ogniu 10 min.
Z zupy wyjąć różyczki, resztę zmiksować. Wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem przybrać pozostawionymi różyczkami, posypać płatkami migdałów
i groszkiem ptysiowym.
Plik z chomika:
Maggia
Inne pliki z tego folderu:
Zapiekanka makaronowa z sosem serowym.odt
(9 KB)
Koktajl owocowy.odt
(9 KB)
Caffe Frappe.odt
(9 KB)
Przepisy na pyszne kawy wg.Mk Cafe.doc
(351 KB)
Makaron z serem i pomidorami.doc
(116 KB)
Inne foldery tego chomika:
_ZABEZPIECZONE HASŁEM
e-booki przydatne w kuchni
Porady
Recepty Ruskiego kwasu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin